Betöltés...
 

oregional blog

Jira Software - 7.1 újdonságok

oregional Csütörtök Február 25, 2016

Atlassian Jira Software 240x60  

JIRA Software 7.1 újdonságok

Megjelent nemrég a JIRA 7.1, ennek kapcsán röviden megnézzük, milyen újdonságok érkeztek az új kiadásban

 

Sprint menedzsment delegálás

A JIRA Software új sprintjogosultságai több kontrollt adnak a csapatvezetőknek, a scrum-mestereknek és a végfelhasználóknak. Az új jogosultsági szintek hozzáadásával a futamokban dolgozók agilisabbak lehetnek, és úgy dolgozhatnak, ahogy akarnak.

 

Kontextust hozzáadása feladatokhoz

Az új megjelölés és kommentálás funkció a megjelölést és a kommentálást egyetlen műveletbe sűríti. Így a csapattagoknak mindig lesz kontextusuk arról, hogy miért került megjelölésre egy feladat.

 

Nagy mennyiségű munka rendszerezése

A rendszerezettség megtartása érdekében a teljesített és lezárt epic-ek vagy más projektek epic-jei nem jelennek meg többé az epic link-mezőben az epic link választó használatakor.

 

Profi priorizálás

A JIRA Software-ben minden megvan, amire a csapatnak szüksége van a munka megszervezéséhez és a nagyszerű sprintek megtervezéséhez. Az eszközök a konfigurálható agilis tábláktól - amelyek könnyű, húzd és ejtsd módszerű prioritásmeghatározással rendelkeznek - a feladat nehézségi fokának felbecsüléséig (story point estimation) terjednek.

 

Átláthatóság új magasságokba emelve

A csapat akár scrum-ot, akár kanban-t, akár egy kevert módszertant használ, a JIRA Software támogatja azt a keretrendszert, ami illeszkedik a csapat munkamódszeréhez. A JIRA Software szintén csatlakozik a kedvenc fejlesztői eszközökhözi, így mindenki foglalkozhat a code review-okkal, láthatóak a build status-ok, és követhetőek a software deplyoment státuszok, mindezt a csapat táblájából.

 

Szoftverkiadás magabiztosan

Azért, hogy visszatérjen egy kis józanság a szoftverkiadási folyamatba, a JIRA Software magába foglalja a Release Hub-ot. Ez egy önálló kezelőpult, amely valós-idejű betekintést nyújt a csapatoknak a közeledő szoftverkiadás státuszába és folyamatába. A Relesae Hub csökkenti a kockázatokat, helyettesíti a státusz-megbeszéléseket, és magabiztosabb, stresszmentes szoftverkiadási folyamatot biztosít.

 

JIRA Software testreszabása

Használja a JIRA új oldalsávját hivatkozások létrehozására mindenhez a csapat Spotify lejátszólistájától kezdve hasznos Stack overflow cikkeken át a Confluence-ben található követelmény specifikációkig. Azzal, hogy ezek a fontos linkek az oldalsávban vannak, minden, ami a szoftvercsapat projektjéhez tartozik, pontosan ott van, ahol lennie kell: mindössze egy kattintásnyira.

 

Jó alkotást!

 

 Pro bono

Non-profit szervezetek, mikro és induló vállalkozások számára nyújtott pro bono szolgáltatásaink