Betöltés...
 

oregional blog

HipChat - Első lépések

oregional Vasárnap Május 15, 2016

 Forrás

Ez a blogbejegyzés az Atlassian HipChat blog következő bejegyzése alapján készült: https://blog.hipchat.com/2016/04/15/new-to-hipchat-3-first-steps-to-get-started

HipChat - Első lépések

Új vagy a HipChat-ben? Isten hozott! A HipChat-et könnyű használni és beállítani, nem kell elolvasni egy csomó unalmas használati útmutatót. Elég elvégezni ezt a három lépést, és máris indulhat a munka.

1. lépés: Szobák létrehozása

A szobák a csoportos csevegés esszenciái. Ezekben történik a csapatmunka, és a hasonló érdeklődési területek köré szerveződő szobák támogatják a szervezeti kultúrát is.

Azt javasoljuk, hogy hozz létre szobákat a csapatoknak, a projekteknek és az érdeklődési területeknek, így a beszélgetések az adott témára fognak összpontosulni. A legjobb az egészben az, hogy korlátlan számú szobát hozhatsz létre korlátlan számú csapattárssal, mindezt teljesen ingyen.

Szoba létrehozása:

Kattints a Create room (Szoba létrehozása) menüpontra a csevegési listádban. Válassz ki egy room name-et (szobanevet) és egy topic-ot (témát), és válaszd ki, hogy a szoba open (nyitott) legyen mindenki számára, vagy private (privát) legyen csak a meghívottak számára. Egy párbeszédablak fog előugrani, amelyben meghívhatod a csapattársaidat (invite your teammates). A megtalálásukhoz csak gépeld be a nevüket.

Társak meghívása

Bármikor meghívhatsz csapattársakat a szobákba az alábbi két módon:

 1. Kattints az ellipszisekre a jobb felső sarokban, utána az Invite users (felhasználók meghívása) menüpontra.
 2. Csak @említs meg embereket a szobában, és ők egyből be fognak özönleni!

Néhány hasznos tipp

Most hogy mindenki a szobában van, jöjjön néhány kellemes tennivaló:

 • Fájlmegosztás: húzz-és-ejts könnyedén fájlokat a szobákba, vagy használd a + vagy a gémkapocs gombot a szövegablakodban. Nincs korlátja a fájlmegosztásnak, és a fájljaid biztonságosan tárolásra kerülnek a HipChat-ben örökre.
 • Hangulatjelek: küldj mókás hangulatjeleket, mint például:    (óriási), a kerek zárójel és utána bármilyen betű begépelésével, és a lehetőségek sokasodni fognak. Vagy hozz létre saját hangulatjeleket.
 • Gyorsbillentyűk: használd ki az idő megtakarító funkciókat, mint a gyorsbillentyűk és a slash parancsok.

További szobafunkciók

 • Vendég-hozzáférés bekapcsolása (Enable Guest Access): a szobaadminok bekapcsolhatják a vendég-hozzáférést, amivel beengedhetnek olyan embereket a szobába, akik nem tagjai a HipChat csoportodnak (gondolj az ügyfelekre, a kivitelezőkre és a partnerekre). A bekapcsolás után kapni fogsz egy speciális meghívó URL-t, amit bárkivel megoszthatsz. A vendégek csak azt az egy speciális szobát fogják tudni elérni.
 • Szobák archiválása vagy törlése (Archieve or Delete Rooms): a szobaadminok bármikor archiválhatnak vagy törölhetnek szobákat. Az archivált szobák bármikor helyreállításra kerülhetnek, míg ellenben a törölt szobák örökre törlődnek.
 • Szobaértesítések beállítása (Set Room Notifications): állítsd be a szobaértesítéseket minden olyan szobában, aminek a tagja vagy. Csak kattints a csengő ikonra a jobb felső sarokban ezen beállítások megváltoztatásához.

2. lépés: Szolgáltatások integrálása és bot-ok telepítése

Itt az ideje feljebb lépni egy szinttel. A HipChat integrációkat kínál más szolgáltatásokkal. Ez azt jelenti, hogy csatlakoztathatod a HipChat-et más, általad használt eszközökhöz mint például a JIRA, a Zendesk és az Asana, és így a riasztások és értesítések becsatornázásra fognak kerülni a csapatod chatszobáiba.

Integráció installálása

Kattints az ellipszisekre a jobb felső sarokban, majd az Integrations (Integrációk) menüpontra. Az integrációk oldalról bármelyik kívánt integrációt telepítheted. További lehetőségekért látogasd meg az Atlassian Piacteret.

Ne feledd, a szoba tulajdonosának kell lenned ahhoz, hogy integrációkat tudj hozzáadni az adott szobához.

Egy kis móka mindig kell

Ha csak dolgozol, és nem játszol, az tudod, milyenné fog tenni... Szórakozz egy kicsit a következő integrációkkal:

 • HipChat bot-ok: Az olyan bot-ok, mint Sassy és Standup Bot hasznosabbá és szórakoztatóbbá teszik a csevegést. Bízz bennünk, szeretni fogod a képességeiket.
 • Rock-Paper-Scissors (Kő-papír-olló): A viták elrendezésének ősrégi módja. Haladóknak van Lizard és Spock is!
 • HipSnake: Egy nagyszerű, új csavar egy legendás, régi játékon

 

3. lépés: Tölts le alkalmazásokat az összes készülékedre

Gondoskodj az ingyenes HipChat alkalmazások letöltéséről az összes készülékedre. Így elérheted a csapatodat függetlenül attól, hogy hol vagy. Válaszolj egy sürgős üzenetre ebéd közben, vagy tarts lépést a csapatod projektjeivel a repülőtérről.

Az értesítési beállításokkal eldöntheted, hogy egészen pontosan mennyire akarsz aktív lenni. Kapcsold ki az összes értesítést, hogy megtartsd a csendet és békét, vagy kapcsold be azokat a megadott szobákban, hogy megtudj minden részletet.

Töltsd le az ingyenes HipChat alkalmazásokat:

 • Windows-ra
 • Linux-ra
 • Mac-re
 • iOS-re
 • Android-ra

 

Most, hogy megtetted az első három lépést, készen állsz arra, hogy egyedül haladj tovább. Nincs szükség sisakra. A HipChat Basic örökre ingyenes marad korlátlan számú felhasználó számára, így nem számít, hogy kik csatlakoznak a csapatodhoz, üdvözöld őket a fedélzeten!

Jó alkotást!

 

 Pro bono

Non-profit szervezetek, mikro és induló vállalkozások számára nyújtott pro bono szolgáltatásaink